SHAXSIY CHEGARALARNI BELGILASH VA ULARNI HIMOYA QILISH PSIXOLOGIYASI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  shaxsiy  chegaralarning  psixologik  ahamiyati,  ularni belgilash  va  himoya  qilish  usullari  yoritilgan.  Shaxsiy  chegaralar  insonning  ruhiy salomatligi, munosabatlari va oʻzini hurmat qilishi uchun muhim boʻlib, ularni toʻgʻri belgilash  orqali  stress,  manipulyatsiya  va  hissiy  charchoqdan  saqlanish  mumkin. Maqolada  shaxsiy  chegaralarni  mustahkamlashning  amaliy  usullari  hamda  ularni himoya qilishda duch keladigan qiyinchiliklar tahlil qilinadi.