UYATSIZLIK VA O‘ZINI TUTA BILMASLIK: SABABLARI VA OQIBATLARI - Kutlimuratov Aziz Ruzimovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Uyatsizlik va o‘zini tuta bilmaslik — bu jamiyatda keng tarqalgan va  ko‘p  muammolarga  olib  kelishi  mumkin  bo‘lgan  psixologik  va  ijtimoiy  hodisa. Ushbu  maqolada  uyatsizlik  va  o‘zini  tuta  bilmaslikning  asosiy  sabablari,  ularning shaxs  va  jamiyat  uchun  oqibatlari  chuqurroq  o‘rganilgan.  Maqola  hamda  uning natijalari yordamida bunday muammolar oldini olish va ularni bartaraf etish yo‘llari taklif qilingan.