ISLOM DININING ZIYORAT MARKAZLARIDA "DESTINATSION MENEJMENT KONSEPSIYASIDAN FOYDALANISH - Malikova Gulshod Zavqiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  Islom  dinining  ziyorat  markazlarida  turizmni rivojlantirish  uchun  "destinatsion  menejment"  konsepsiyasidan  foydalanishning ahamiyati va istiqbollari tahlil qilinadi. Ziyorat turizmi tashkilotchilari, mahalliy aholi, davlat idoralari  va  xalqaro  hamkorlar uchun samarali  strategiyalar  ishlab  chiqishga qaratilgan usullar koʻrib chiqiladi. Turizm infratuzilmasi, xizmatlar sifatini oshirish, madaniy merosni saqlash va iqtisodiy foyda oshirish kabi jihatlar tadqiq qilinadi.