BUXORO VILOYATI SUVLIKLARIDA TARQALGAN IKKI PALLALI MOLLYUSKALARNING AHAMIYATI - Shamsiyev Naim Amonovich; Shaxobova Mohichehra Laziz qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada Buxoro viloyati suv havzalarida tarqalgan ikki pallali mollyuskalar (Bivalvia) turlari, ularning ekologik ahamiyati, iqtisodiy qiymati va atrof-muhitga taʼsiri tahlil qilinadi. Mollyuskalar suv ekotizimlarida filtrator sifatida suv tozalash, baliqlar va suv qushlari uchun ozuqa manbai boʻlishi, shuningdek, inson faoliyatida  qoʻllanilishi  jihatlari  koʻrib  chiqiladi.  Maqolada  Buxoro  viloyati suvliklarida  uchraydigan  mollyuska  turlari,  ularning  tarqalishi  va  ularni  muhofaza qilish choralari haqida maʼlumotlar keltirilgan.