BUXORO VILOYATI SUVLIKLARIDA TARQALGAN IKKI PALLALI MOLLYUSKALARNING TAKSONOMIK TAHLILI - Shamsiyev Naim Amonovich; Shaxobova Mohichehra Laziz qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada Buxoro viloyati suv havzalarida tarqalgan ikki pallali mollyuskalar (Bivalvia) turlarining taksonomik tarkibi oʻrganilgan. Tadqiqotda turli  suvli  ekotizimlarda  (daryolar,  koʻllar,  suv  omborlari)  uchraydigan mollyuskalarning sistematikasi, morfologik xususiyatlari va tarqalishi tahlil qilingan. Ishlatilgan  metodlar  orasida  namunalar  toʻplash,  laboratoriya  tahlillari  va maʼlumotlarni  statistik  qayta  ishlash  usullari  mavjud.  Olingan  natijalar  mintaqa bioxilma-xilligini saqlash va monitoring qilish uchun asos boʻlishi mumkin.