ALBINIZM: TURLARI, BELGILARI VA DAVOLASH USULLARI - Soataliyeva Nozima Ahrorjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Albinizm  –  bu  irsiy  genetik  kasallik  bo‘lib,  melanin  pigmentining yetishmovchiligi  yoki  umuman  yo‘qligi  bilan  tavsiflanadi.  Maqolada  albinizmning turlari, klinik belgilari va davolash usullari haqida batafsil tahlil qilinadi. Shuningdek, albinizm haqidagi eng mashhur miflar, tarixda albinizmga ega bo‘lgan buyuk shaxslar va ushbu kasallik bilan yashovchilarning ijtimoiy hayotdagi muammolari haqida ham so‘z  boradi.  Maqola  ilmiy  asosda,  lekin  umumiy  o‘quvchi  uchun  tushunarli  tarzda yozilgan.