XORIJIY TIL DARSLARIDA ÒYIN METODIDAN FOYDALANISHNING AHAMIYATI VA USULLARI - Berdiyeva Shahlo Bahodirjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Xorijiy  til  darslarida  o‘yin  metodidan  foydalanish  o‘quv jarayonini  jonlantirish  va  talabalar  motivatsiyasini  oshirishda  muhim  rol  o‘ynaydi. O‘yinlar  orqali  o‘quvchilar  tilni  o‘rganish  jarayonida  faol  ishtirok  etadilar,  bu  esa ularning eslab qolish qobiliyatini yaxshilaydi va muloqot ko‘nikmalarini rivojlantiradi. O‘yin  metodlari,  masalan,  rol  o‘yinlari,  simulyatsiyalar  va  interaktiv  o‘yinlar, talabalarga  tilni  amaliyotda  qo‘llash  imkonini  beradi,  shuningdek,  ijtimoiy ko‘nikmalarni  rivojlantiradi.  O‘yin  metodlarining  ahamiyati  shundaki,  ular o‘quvchilarning psixologik jihatdan qulay muhitda o‘rganishlariga yordam beradi. Bu usullar orqali talabalar o‘zaro hamkorlikda ishlash, muammolarni hal qilish va ijodiy fikrlash  ko‘nikmalarini  rivojlantiradilar.  Shuningdek,  o‘yinlar  orqali  til  o‘rganish jarayoni  qiziqarli  va  samarali  bo‘ladi,  bu  esa  o‘quvchilarning  darslarga  bo‘lgan qiziqishini oshiradi.