OʻZBEKISTON RESPUBLIKASINING DAVLAT SUVERENITETI, DEMOKRATIK VA QONUN USTUVORLIGI TAMOYILLARI. - Jabborov Jahongir Anvar o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Oʻzbekiston  Respublikasining  davlat suvereniteti,  demokratik  tamoyillar  va  qonun  ustuvorligi  masalalari  tahlil  qilinadi. Mustaqillikdan  keyingi  davrda  mamlakatda  amalga  oshirilayotgan  islohotlar, konstitutsiyaviy  asoslar,  shuningdek,  jamiyatning  demokratlashtirilishi  va  huquqiy davlat qurilishidagi yutuqlar koʻrib chiqiladi. Maqolada Oʻzbekistonning zamonaviy siyosiy tizimi, fuqarolik jamiyati institutlari va xalqaro hamjamiyatdagi oʻrni haqida soʻz yuritiladi.