OʻZBEKISTONDA TARIXIY MADANIY TURIZMNI RIVOJLANTIRISH. - Bozorov Jamshid Norboy o'g'li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  O‘zbekiston  o‘zining  boy  tarixiy-madaniy  merosi,  me’moriy yodgorliklari  va  noyob  madaniy  an’analari  bilan  ajralib  turadi.  Ushbu  maqolada mamlakatda  tarixiy-madaniy  turizmni  rivojlantirishning  ahamiyati,  mavjud imkoniyatlar,  dolzarb  muammolar  va  ularni  bartaraf  etish  yo‘llari  tahlil  qilinadi. Shuningdek, mahalliy aholi ishtirokini kuchaytirish, ekologik barqarorlikni ta’minlash, xizmatlar sifati va xorijiy hamkorlikni rivojlantirish orqali soha salohiyatini oshirish masalalari yoritilgan.