QURILISH SOHASIDA MATERIALLAR ISHLAB CHIQARUVCHI KORXONALAR FAOLIYATNI RAQAMLASHTIRISH YO‘NALISHLARI - ABDULLAYEV ASLIDDIN NABI O‘G‘LI (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA   Mazkur maqolada qurilish sohasida materiallar ishlab chiqaruvchi korxonalar faoliyatini  raqamlashtirish  yo‘nalishlari  tahlil  qilinadi.  Raqamli  texnologiyalarning joriy  etilishi  ishlab  chiqarish  samaradorligini  oshirish,  resurslardan  oqilona foydalanish, mahsulot sifati va nazoratini yaxshilashga xizmat qilmoqda. Shuningdek, raqamli  yechimlar  yordamida  logistika,  zahira  boshqaruvi,  avtomatlashtirilgan monitoring tizimlari va ma'lumotlarni tahlil qilish kabi jarayonlarni optimallashtirish imkoniyati  ochiladi.  Maqolada  ilg‘or  xorijiy  tajribalar,  mahalliy  amaliyotlar  va raqamlashtirishning iqtisodiy hamda texnik afzalliklari yoritib berilgan.