RAQAMLI MULK USTIDAN EGALIK DAVOLARI: FUQAROLIK HUQUQI VA PROTSESSUAL ME’YORLAR - Azirbaev Salamat Kuanishbaevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Maqolada raqamli mulk, ya’ni blockchain texnologiyasi, raqamli aktivlar (NFT) va raqamli hujjatlar bo‘yicha egalik huquqini himoya qilish masalalari o‘rganiladi.  Raqamli  mulk  bo‘yicha  fuqarolik-huquqiy  davolarda  mavjud  bo‘lgan yuridik  muammolar,  egalikni  tasdiqlovchi  hujjatlar  va  protsessual  jihatlar  ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston Respublikasi qonunchiligidagi bo‘shliqlar, xalqaro tajribalar va amaliy yechimlar tahlil qilinadi.