MAKTABGACHA YOSHDAGI BOLALARNI AQLIY VA AXLOQIY TARBIYASI. - Boymatova Anorxol Gulmurodovna; Matyakubova Salomat Tursunboevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maktabgacha  yoshdagi  bolalarni  aqliy  va  axloqiy  tarbiyasi bugungi  kunda  har  bir  jamiyat  uchun  muhim  masala  hisoblanadi.  Ushbu  davr bolalarning  shaxsiyati,  fikrlash  qobiliyatlari,  axloqiy  qadriyatlari  va  ijtimoiy ko'nikmalarini shakllantirishda hal qiluvchi ahamiyatga ega. Maktabgacha yoshdagi bolalar  o'z  atrofidagi  dunyoni  o'rganish,  yangi  bilimlar  olish  va  o'z  his-tuyg'ularini anglash jarayonida juda faol bo'lishadi. Shuning uchun, bu davrda to'g'ri tarbiya berish, ularga kerakli bilim va ko'nikmalarni o'rgatish juda muhimdir.