MASOFAVIY TA’LIM JARAYONIDA TALABALAR QIZIQISHLARINI OSHIRISH - Mutalibova Muqaddasxon Abdunabi qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya:  Ushbu  maqolada  masofaviy  ta’lim  jarayonida  talabalar  bilim olishga  bo‘lgan  qiziqishini  oshirish  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Ta’limning  an’anaviy shaklidan  farqli  ravishda,  masofaviy  ta’limda  talabaning  mustaqil  o‘rganish ko‘nikmalari,  motivatsiyasi  va  interaktiv  vositalardan  foydalanish  darajasi  katta ahamiyat  kasb  etadi.  Shu  bois,  maqolada  zamonaviy  axborot-kommunikatsiya texnologiyalaridan foydalanish, gamifikatsiya, vizual kontentlar, muammoli vaziyatlar asosidagi topshiriqlar va onlayn  muloqotlar orqali talaba faolligini oshirish usullari ko‘rib  chiqilgan.  Tadqiqot  natijalari  masofaviy  ta’lim  samaradorligini  oshirish  va talabalarni faol o‘quv jarayoniga jalb qilishda qo‘llanilishi mumkin bo‘lgan amaliy tavsiyalarni taqdim etadi.