“O‘QUVCHILARNI IJODKORLIK QOBILIYATINI SHAKLLANTIRISHDA INNOVATSION USULLAR” - Madaminova Jumagul (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  o‘quvchilarning  ijodkorlik  qobiliyatini shakllantirishda innovatsion pedagogik usullarning ahamiyati tahlil qilingan. Bugungi tez  o‘zgarayotgan  jamiyatda  o‘quvchilarda  yangicha  fikrlash,  muammoga  noodatiy yondashuv va estetik tafakkurni rivojlantirish muhim ahamiyat kasb etmoqda. Muallif interaktiv  metodlar,  raqamli  texnologiyalar,  STEAM  yondashuvi  kabi  zamonaviy usullar orqali o‘quvchilarning ijodiy salohiyatini yuksaltirish bo‘yicha shaxsiy kuzatuv va  tajribalarini  o‘rtoqlashadi.  Maqolada  innovatsion  ta’lim  yondashuvlarining samaradorligi, ularni amaliyotga joriy etishdagi muammolar hamda yechimlari haqida fikr yuritilgan.