MAVZU: ZAMONAVIY TA’LIM TEXNOLOGIYALARINI QO’LLASHDA O’QITUVCHILARNING PEDAGOGIK MAHORATLARI - Abdunabiyeva Feruzaxon (Karimova)Anvarjon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Zamonaviy ta’lim texnologiyalarining o’qituvchining pedagogik mahoratlari  bilan  uyg’unlashuvi  haqida  so’z  yuritadi.  Maqolada  ta’lim  jarayonida texnologiyalarning  roli,  o’qituvchidan  talab  qilinadigan  pedagogik  mahoratlar  va ularni rivojlantirish usullari ko’rib chiqiladi. O’qituvchining texnologik savodxonligi, pedagogik yondashuvlarni yangilash, differensial ta’limni amalga oshirish va o’qitish metodlarini moslashtirish orqali ta’lim jarayonini yanada samarali va interaktiv tarzda tashkil  etish  mumkinligi  ta’kidlanadi.  Shuningdek,  maqolada  o’qituvchilarning pedagogik  mahoratlarini  doimiy  ravishda  rivojlantirish  zarurligi  hamda  ta’lim texnologiyalaridan to’liq foydalanish uchun o’qituvchilarni yangi metodlar va vositalar bilan  tanishtirish  kerakligi  ko’rsatilgan.  Maqola,  zamonaviy  ta’limda  pedagogik mahoratlar  va  texnologiyalar  o’rtasidagi  integratsiyani  kuchaytirish  muhimligini ta’kidlaydi.