ODAMDA XROMOSOMANING SONI VA STURUKTURASINING O’ZGARISHI TUFAYLI YUZAGA CHIQADIGAN ANOMALIYALAR - Matkarimova Gulnaz Maqsudjonovna; Saidirasulov Diyorbek Abduvali o’g’li (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  xromosoma  va  uning  vazifalari,  odamdagi xromosomalar  soni  va  ularning  sturukturasida  sodir  bo’ladigan  o’zgarishlar natijasida kelib chiqadigan anomaliyalar. Xromosomalarning soni o’zgarishi tufayli kelib  chiqadigan  daun  sindromi,  edvards  sindromi,  klaynfelter  sindromiva shershevskiy-terner  anomaliyalari  qanday  kelib  chiqishi  va  qanday  belgilarni namoyon qilishi keltirib ko’rsatilgan