AVIATSIYA SOHASIDA KIMYO FANINING O'RNI: PARVOZLAR SAMARADORLIGI VA XAVFSIZLIGINING KIMYOVIY ASOSLARI - Sabirova Diloram Kabulovna; Ergasheva Xikoyat Turabovna; Mansurov Valililloh (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:Ushbu maqolada aviatsiya sohasida kimyo fanining tutgan o‘rni, ayniqsa parvozlar samaradorligi va xavfsizligini ta'minlashdagi kimyoviy jarayonlar yoritiladi.  Aviatsion  yoqilg‘i  turlari,  ularning  yonish  xususiyatlari,  materiallarning korroziyaga chidamliligi, atmosfera sharoitlarida yuz beradigan kimyoviy reaksiyalar hamda  aviatsion  texnikada  qo‘llaniladigan  yangi  kimyoviy  texnologiyalar  tahlil qilinadi.  Shuningdek,  ekologik  xavfsizlik  va  yoqilg‘ilarning  atrof-muhitga  ta’sirini kamaytirishga qaratilgan zamonaviy kimyoviy yechimlar ham ko‘rib chiqiladi.