NORMUROD NORQOBILOV QISSALARIDA NABOTOT OLAMI TALQINI. - Toshpoʻlatov Akramjon Haydarovich; Usmonova Fayzixon Odiljon qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA         Ushbu maqolada o’zbek adabiyotining atoqli yozuvchisi Normurod Norqobilov qissalarida  nabotot  olami  tasviri  va  uning  badiiy  talqini  tahlil  etiladi.  Yozuvchi qissalarida inson va tabiat hamda hayvonot olamining dialektik aloqadorligi, inson va tabiat uyg’unligi tasvirlangan. Adib asarlarida tabiat tasviri nafaqat voqealar rivojini bezab  turuvchi  fon,  balki  qahramonlarning  ichki  dunyosini  ochib  beruvchi  muhim vosita  sifatida  namoyon  bo’ladi.  Maqolada  yozuvchining  qissalaridagi  o’simliklar olami tasvirining funksional vazifalari, ularning obraz yaratishdagi  o’rni va ramziy ma’nosi  tadqiq  etiladi.  Shuningdek,  tabiat  unsurlarining  inson  hayoti  va  taqdiriga bog’lanishi, yozuvchi uslubidagi o’ziga xos xususiyatlar yoritiladi.