NOTINCH OILA VA UNDA VOYAGA YETAYOTGAN O‘SMIR QIZLARNING RUHIYATINI OʻRGANISH - Raximova Gulbahor Namozboyevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqola  hozirgi  kunda  mamlakatimizda  amalga  oshirilayotgan ijtimoiy islohotlarda jamiyatimizni rivojlantirish, bunda erkaklar bilan bir qatorda qiz va  ayollarimizning  faol  siyosiy  va  ijtimoiy  pozitsiyasini  ta’minlash,  shuningdek, jamiyatning  asosiy  bo‘g‘ini  hisoblangan  oilalarni  mustahkamlashga  qaratilmoqda. Mazkur  jarayonda  qizlarni  turmushga,  oilaga,  jamiyatga  maqsadli  tayyorlash, ularning  ijtimoiylashuvini  natijador  qilish  masalalari  alohida  dolzarblik  kasb etmoqda.  Xususan,  oilada  farzand  tarbiyasining  asosiy  mas’uliyati  onalarning zimmasidadir.  Binobarin,  jamiyatdagi  ma’naviy  sog‘lomlik  bo‘lg‘usi  onalar, jumladan, qizlarning tarbiyasiga bevosita bog‘liq bo‘ladi.