SIYOSIY MAFKURALAR MADANIY ANTROPOLOGIYA FENOMENI SIFATIDA - Komilova Orzigul (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  siyosiy  mafkura  tushunchasi  madaniy antropologiya nuqtai nazaridan tahlil qilinadi. Siyosiy mafkuralar jamiyatdagi ijtimoiy guruhlar, qadriyatlar, an’analar va e’tiqodlar bilan chambarchas bog‘liq bo‘lib, ular shaxs  va  jamiyat  tafakkurining  shakllanishida  muhim  ro‘l  o‘ynaydi.  Maqolada mafkuralarning  kelib  chiqishi,  ularning  madaniy  kontekstdagi  ahamiyati  hamda zamonaviy global jarayonlarga ta’siri o‘rganiladi. Shuningdek, siyosiy mafkuralarning antropologik  yondashuv  orqali  tahlil  qilinishi  ular  ortidagi  ijtimoiy  va  madaniy omillarni chuqur anglashga imkon berishi ta’kidlanadi.