INGLIZ VA O'ZBEK TILLARDAGI MAQOLLARNING LINGVOPRAGMATIK TAHLILI - Kulmetova Gulmira Mirzoxid qizi; Djumabayeva J.Sh (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ingliz va o'zbek tillaridagi maqollar xalq og'zaki ijodining muhim qismi bo'lib, ular til va madaniyat o'rtasidagi bog'liqlikni aks ettiradi. Har bir maqol o'z ichiga  chuqur  ma'no,  hikmat  va  hayotiy  tajribalarni  jamlaydi.  Maqollar  ko'pincha xalqning axloqiy qadriyatlari, urf-odatlari va hayotiy tajribalarini ifodalaydi. Ularning lingvopragmatik  tahlili,  ya'ni  tilning  ijtimoiy  va  madaniy  kontekstda  qanday ishlatilishini o'rganish, maqollarning ma'nolari, kontekstlari va ijtimoiy vaziyatlarda qanday ishlatilishini tushunishga yordam beradi.