ДЕОНТОЛОГИК ЁНДАШУВ АСОСИДА БЎЛАЖАК ИНГЛИЗ ТИЛИ ЎҚИТУВЧИЛАРИНИ КАСБИЙ ТАЙЁРЛАШ ЖАРАЁНИ. - НАСИРОВА НИГОРА; N.J. Abdullayeva (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Аннотация:Мақола  замонавий  шароитда  инглиз  тили  ўқитувчиларини касбий  тайёрлашда  деонтологик  ёндашувга  бағишланган.  Унда  педагогик деонтологиянинг асосий жиҳатлари – касбий этика нормалари, мультимаданий компетентлик  ва  инклюзив  таълим  усуллари  ёритилади.  Таълим  жараёнига деонтологик  приципларни  интеграциялаш  муаммолари,  шунингдек, ўқитувчилар тайёргарлигида касбий-этик мезонларга этиборсизлик масалалари таҳлил  қилинади.  Ишда  амалий  ечимлар  таклиф  этилади:  махсус  курсларни жорий  этиш,  кейс-усуллардан  фойдаланиш  ва  менторлик  дастурларини ривожлантириш.  Халқаро  ва  миллий  тажрибалар  таҳлили  асосида, мультимаданий  таълим  муҳитида  ўқитувчиларнинг  муваффақияти  учун  этик мезонларга риоя этишнинг аҳамияти исботланади.