PSIXOSOMATIK KASALLIKLARDA PSIXOKORREKSIYA VA PSIXOPROFILAKTIKA USULLARI, TEMPERAMENT XUSUSIYATLARINING MUTAXASSIS SHAKLLANISHIDAGI O‘RNI - Olimova Dano Shakirovna; Bekturdiyeva Gulruh Hamdambek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur  maqolada  psixosomatik  kasalliklarning  kelib  chiqish omillari, ularni yengillashtirish va oldini olishda psixokorreksiya va psixoprofilaktika usullarining  roli  yoritilgan.  Shuningdek,  temperament  xususiyatlarining  shaxsning mutaxassis sifatida shakllanishidagi o‘rni nazariy va amaliy jihatdan tahlil qilingan. Psixologik  yondashuvlar  asosida  shaxs  salomatligi  va  kasbiy  muvaffaqiyatga  ta’sir etuvchi  asosiy  psixologik  omillar  chuqur  o‘rganilgan.  Maqola  ta’lim,  tibbiyot  va psixologiya sohalarida faoliyat yuritayotgan mutaxassislar uchun foydali ilmiy-uslubiy manba bo‘lib xizmat qilishi mumkin.