GRAMMATIK KITOBLARDA ISM MAVZUSINING YORITILISHI (“AD- DURUSUN NAHVIYYA” VA “FAVOYID UL-ZIYOIYYA” ASARLARI MISOLIDA - Sheraliyev Abdulhakim (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  “ad-Durus  an-Nahviyyah”  va  “Favoyid  az-Ziyoiyah”  kabi  mashhur  grammatik  asarlarda  ism  mavzusining  yoritilishi  tahlil qilinadi.  Ismning  turlari,  belgilari,  nahviy  vazifalari  hamda  boshqa  so‘z  turkumlari bilan  bog‘liqligi  ushbu  asarlar  asosida  solishtirma  yondashuvda  o‘rganiladi. Shuningdek,  bu  kitoblarning  ta'limiy  jarayondagi  roli  va  an'anaviy  grammatika o‘rganishdagi o‘rni yoritiladi.