“UMUMIY O‘RTA TA’LIMDA TA’LIM JARAYONINI TASHKIL ETISHNING SAMARALI BOSHQARUV USULLARI” - MELIBOYEV OLIMJON ALIBAYEVICH (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  umumiy  o‘rta  ta’lim  muassasalarida  ta’lim jarayonini samarali boshqarishning ilg‘or usullari o‘rganilgan. Zamonaviy boshqaruv yondashuvlari,  innovatsion  menejment  texnologiyalari  va  pedagogik  jarayonni optimallashtirishga  qaratilgan  strategiyalar  tahlil  qilingan.  Tadqiqotda  ta’lim muassasalarining  samaradorligini  oshirishda  raqamli  texnologiyalar,  monitoring tizimlari  va  ta’lim  sifatini  baholash  mexanizmlarining  ahamiyati  o‘rganilgan. Tadqiqot  davomida  xorijiy  va  milliy  ta’lim  tizimlarida  qo‘llanilayotgan  zamonaviy boshqaruv usullari o‘rganilib, ularning o‘zbek ta’lim tizimiga implementatsiya qilish imkoniyatlari aniqlangan.