NEMIS VA INGLIZ TILLARIDA SAMATIK FRAZEOLOGIK BIRLIKLARNING QIYOSIY TAHLILI - Yangiboyeva Marjona Ravshan qizi; Abduraxmanov Sirojiddin Muminkulovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Abstract.  Ushbu  maqolada  tana  a’zolari  ishtirokida  shakllangan  frazeologik birliklar  ko‘rib  chiqilib,  ularning  madaniy,  semantik  va  psixologik  ahamiyati  tahlil qilinadi.  Frazeologizmlarning  o‘ziga  xos  xususiyatlari  hamda  turli  xalqlarning dunyoqarashi,  qadriyatlari  va  an’analarini  aks  ettirishdagi  roli  yoritilgan.  Ingliz  va nemis tillaridagi frazeologik birliklar taqqoslanib, ularning ma’no va qo‘llanishidagi o‘xshashlik  hamda  farqlar  aniqlangan.  Tadqiqot  ko‘rsatadiki,  tana  a’zolari  bilan bog‘liq iboralar til ifodalarini boyitib, tilning madaniy kontekstini tushunishda muhim rol  o‘ynaydi.  Shuningdek,  maqolada  frazeologizmlarni  to‘g‘ri  tarjima  qilishning madaniyatlararo muloqotdagi ahamiyati ta’kidlangan.