NEMIS VA INGLIZ TILLARIDA SOMATIK MAQOLLARNING QIYOSIY TAHLILI - To'lanboyeva Oydinoy Murodjon qizi; Abduraxmanov Sirojiddin Muminkulovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Anotatsiya.  Ingliz  va  nemis  tillaridagi  somatik  maqollar  xalqning  madaniy merosi, ijtimoiy qadriyatlari va hayotiy tajribalarini aks ettiruvchi frazeologik birliklar sifatida  alohida  ahamiyatga  ega.  Ushbu  maqolada  ushbu  maqollar  tahlil  qilinib, ularning o‘xshashliklari va farqlari ko‘rib chiqiladi. Somatik leksikaning madaniyatga ta’siri  va  uning  xalqning  ma’naviy  hayotidagi  o‘rni,  shuningdek,  til  va  madaniyat o‘rtasidagi o‘zaro bog‘liqlik o‘rganiladi. Ingliz va nemis tillaridagi somatik maqollar tahlilida  metaforik  ifodalar  xalqning  qadriyatlari,  ijtimoiy  me'yorlari  va  madaniy farqlarini  tushunishda  muhim  omil  bo‘lib  xizmat  qiladi.  Mazkur  tadqiqot  tillararo aloqalarni  mustahkamlash  va  til  o‘rganish  jarayonida  madaniyatni  chuqurroq anglashga yordam beradi.