AMIR TEMUR – BUYUK DAVLAT ARBOBI - Тillаyev Воbоmurоd Аbduvоxоbоvich; Shermirzayeva Sevinch Ulug‘bek qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  Amir  Temur  davlat  boshqaruvida  qat’iyatli, lekin adolatli siyosat yuritgan. U har qanday nizoga keskin chora ko‘rgan, davlatda tartib va intizomni ta’minlagan. Uning “Temur tuzuklari” asari davlatni boshqarish, harbiy  tizimni  tashkil  etish,  ijtimoiy  tartib  va  odob-axloq  qoidalarini  belgilashda muhim hujjat hisoblanadi. Bu maqolada Temurning siyosiy va harbiy qarashlari haqida fikrlar bildirilgan