O‘ZBEKISTONNING MARKAZIY OSIYODA TINCHLIK VA BARQARORLIKNI TA’MINLASHDAGI O‘RNI - Тillаyev Воbоmurоd Аbduvоxоbоvich; Qayumova Munojat Rahimjanovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada O'zbekistonning Markaziy Osiyodagi tinchlik va barqarorlikni  saqlashdagi  roli  ko'rib  chiqiladi.  Maqola  O'zbekistonning  Afg'oniston bilan do'stona munosabatlarni rivojlantirish, hududiy nizolarni hal etishdagi diplomatik faolligi, mintaqaviy hamkorlik doirasidagi tashabbuslari va xalqaro tashkilotlar bilan olib  borilgan  ishlarini  tahlil  qiladi.  O'zbekistonning  bu  yo'nalishdagi  siyosati mintaqadagi siyosiy  barqarorlikka, iqtisodiy integratsiyaga va umumiy xavfsizlikka ijobiy ta'sir o'tkazishga qaratilgan.