TARIX, MAFKURA VA JAMIYAT: GERMANIYADA O’ZGARISHLAR EVOLYUTSIYASI. - Dilbar Xomidova; Mohiniso Tursunaliyeva; Zera Shabidinova (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  Germaniya  tarixida  yuz  bergan  siyosiy  va mafkuraviy  o’zgarishlar  evolyutsion  yondashuv  asosida  tahlil  qilinadi.  Dastlabki imperiyalardan tortib, XIX asr birlashuv davri, XX asrning birinchi yarmidagi mafkura va ikkinchi jahon urushi oqibatlari, jumladan, urushdan keyin Germaniyaning ikkiga ajralishi  va  ularning  qayta  birlashuvi  kabi  muhim  bosqichlarga  e’tibor  qaratilgan. Maqolada mafkura va jamiyat o’rtasidagi murakkab munosabatlar, siyosiy tizimlarning jamiyatga  ta’siri  va  zamonaviy  Germaniyaning  shakllanishida  tarixiy  saboqlarning tutgan o’rni yoritilgan.