KIBERXAVFSIZLIK:RAQAMLI DUNYODA MA’LUMOTLARNI HIMOYA QILISH MUAMMOLARI VA YECHIMLARI - Akbaraliyeva Munojat G‘ulomjon qizi,; :Mirzaakbarov Dilshodbek Dovlatboyevich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Ushbu maqolada kiberxavfsizlik tushunchasining mazmuni, unga oid  asosiy  tahdidlar  va  ularni  bartaraf  etish  yo‘llari  tahlil  qilinadi.  Xususan, ma’lumotlar buzilishi, fishing, zararli dasturlar va DDoS hujumlari kabi muammolar hamda ularning oldini olish uchun texnik, ijtimoiy va siyosiy choralar ko‘rib chiqiladi. O‘zbekiston va xalqaro tajriba misolida kiberxavfsizlik sohasidagi dolzarb islohotlar va tavsiyalar bayon etiladi.