KLASTERLI YONDASHUV ASOSIDA O`QUVCHILARDA BADIIY- ESTETIKLIKNI RIVOJLANTIRISH - Shodiyeva Xilola Murodullayevna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Mazkur maqolada klasterli yondashuvning o‘quvchilarda badiiy-estetiklikni  shakllantirish  va  rivojlantirishdagi  o‘rni  ilmiy-nazariy  hamda  amaliy jihatdan  tahlil  qilinadi.  Klasterli  yondashuv  zamonaviy  ta’lim  metodikalaridan  biri sifatida  o‘quvchining  dunyoqarashi,  didi,  estetik  qobiliyatlarini  chuqurlashtirishga xizmat  qilishi  ta’kidlanadi.  Maqolada  estetik  tarbiyaning  asosiy  omillari,  klaster tuzilmalari  orqali  adabiyot  darslarini  samarali  tashkil  etish  usullari  ham  keng yoritilgan.