SUN‘IY INTELLEKTNI PEDAGOGIK AMALIYOTGA TATBIQ ETISHDAGI MUVAFFAQIYATLAR VA QIYINCHILIKLAR - Matkarimov Joxongir Solaydinovich; Abdurahmonova Layloxon Bahriddin qizi; Bozorova Oygul Shezodbek qizi; Aliyeva Iroda Botirali qizi . (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada sun‘iy intellekt (SI) texnologiyalarining pedagogik amaliyotga tatbiq  etilishi,  uning  ta‘lim  jarayonidagi  muvaffaqiyatlari  va  yuzaga  kelayotgan muammolari  tahlil  qilingan.  Pedagoglar  faoliyatida  sun‘iy  intellektdan  foydalanish natijasida  dars  sifati  oshgani,  o‘quvchilarning  o‘zlashtirish  darajasi  yaxshilangani haqida  misollar  keltirilgan.  Shu  bilan  birga,  SI  ni  amaliyotga  joriy  qilishda  duch kelinayotgan texnik, psixologik va metodik muammolar ham yoritilgan.