YOSHLIK DAVRI PSIXOLOGIYASI - Karimova Ruxshona Anvarjon qizi; Vahobova O`gilxon Tolibjonovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNATATSIYA Ushbu  mavzu  yoshlar  (o'smirlik  va  ilk  yetuklik)  davrining  psixologik xususiyatlarini,  ularning  rivojlanish  bosqichlarini,  ijtimoiy  va  emotsional o'zgarishlarini  o‘rganishga  bag‘ishlangan.  Yoshlar  davri  shaxs  shakllanishida  hal qiluvchi bosqich hisoblanib, unda mustaqil fikrlash, o‘zini anglash, dunyoqarashning shakllanishi,  kasb  tanlash,  hayotiy  maqsadlarni  belgilash  kabi  muhim  jarayonlar kechadi.  Mavzuda  shuningdek,  yoshlarning  ijtimoiy  muhitga  moslashuvi,  rollar almashinuvi, oila va do‘stlar bilan munosabatlari, ruhiy muvozanat va o‘ziga bo‘lgan ishonchning  shakllanishi  haqida  psixologik  yondashuvlar  asosida  tahlil  berilgan. Mavzu yoshlar bilan ishlovchi mutaxassislar, psixologlar va pedagoglar uchun muhim nazariy hamda amaliy asos vazifasini bajaradi.