MADANIY ME’YORLAR VA AN’ANALAR ORQALI SIYOSIY ISHTIROK - Farhadova Quvonchoy (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  madaniy  me’yorlar  va  an’analar  siyosiy ishtirokga qanday ta’sir ko‘rsatishi tahlil qilinadi. Xususan, milliy qadriyatlar, diniy e’tiqodlar, urf-odatlar va oilaviy institutlarning jamiyatdagi siyosiy faollik darajasiga ta’siri ko‘rib chiqiladi. Maqolada siyosiy ijtimoiylashuv jarayoni, fuqarolik ongining shakllanishi  va  an’anaviy  ijtimoiy  tuzilmalar  orqali  siyosiy  qarorlar  qabul  qilish mexanizmlarining  shakllanishi  haqida  fikr  yuritiladi.  O‘zbekiston  misolida  olib borilgan  tahlillar  orqali  madaniy  omillar  siyosiy  ishtirokni  qanday  rag‘batlantirishi yoki cheklashi mumkinligi yoritiladi. Tadqiqotda sotsiologik va madaniy yondashuvlar asosida siyosiy ishtirokning madaniy ildizlari ochib beriladi.