O‘ZBEK TILIDA QO‘LLANILAYOTGAN AT (AXBORORT TEXNOLOGIYALARI) TARJIMALARI VA ULARNING MUQOBILLARI - Tilonboyeva Nodira Zokirjon qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Kundan kunga rivojlanayotgan dunyoda ilm-fan ham to‘xtovsiz o‘sib  bormoqda.  Buning  natijasida  fanda  bizga  notanish  bo‘lgan  terminlar  soni ko‘paymoqda. Ayniqsa, hozirgi davrga kelib inson hayotini kompyuter, uyali aloqa vositalari va ijtimoiy tarmoqlarsiz tasavvur etib bo‘lmaydi. Axborot texnologiyalari rivojlangani  sari  unga  aloqador  yangidan  yangi  terminlarning  paydo  bo‘ishi  ham jadallashmoqda. Bu esa o‘z navbatida tilshunoslikning terminalogiya sohasida tarjima bo‘yicha qiyinchiliklarni va muammolarni keltirib chiqarmoqda.