YANGI O'ZBEKISTONDA JISMONIY TARBIYA VA SPORTNI RIVOJLANTIRISH TENDENSIYALARI (QORAQOLPOG‘ISTON RESPUBLIKASI MISOLIDA) - Ashikbayeva Albina Salauat qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  O‘zbekiston  Respublikasi,  xususan Qoraqalpog‘iston  Respublikasida  jismoniy  tarbiya  va  sport  sohasidagi  yangi tendensiyalar, rivojlanish istiqbollari va qo‘yilgan strategik maqsadlar tahlil qilinadi. Sport  infratuzilmasi,  yoshlar  sportga  qiziqishi,  davlat  siyosati  va  xalqaro hamkorlikdagi  o‘zgarishlar  asosiy  diqqat  markazida  turadi.  Maqolada Qoraqalpog‘istonda  sportni  rivojlantirish  bo‘yicha  amalga  oshirilayotgan  loyihalar, muammolar va ularni bartaraf etish yo‘llari ko‘rib chiqiladi.