MADANIY TURIZMNING RIVOJLANISH ISTIQBOLLARI - Abdumuminov Ibroxim Baxrom o’g’li,; Yuldashev Abdumalik Ilxomovich, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Ushbu maqolada madaniy turizmning dolzarb jihatlari, uning iqtisodiy, ijtimoiy va  ma’naviy  ahamiyati,  raqamli  texnologiyalar  orqali  rivojlanish  istiqbollari  tahlil qilinadi. Madaniy  turizm  nafaqat  tarixiy  merosni  asrash,  balki  mahalliy  aholi farovonligini oshirishda ham muhim vositadir. Maqolada zamonaviy misollar asosida madaniy turizmning hozirgi holati, mavjud muammolari va istiqbollari yoritilgan.