SEVGI VA NAFRAT KONSEPTI INGLIZ VA OʻZBEK XALQ MAQOLLARIDA - Rahimova Shahzoda Do’stmurodovna; Choriyeva Shahlo Panji qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Maqolada  ingliz  va  oʻzbek  xalq  maqollarida  sevgi  va  nafrat konseptlari  qiyosiy  tahlil  qilinadi.  Tadqiqotda  ikkala  madaniyatdagi  maqollar mazmuni,  badiiy  ifodalanish  usullari  va  ularning  ijtimoiy-psixologik  jihatlari oʻrganiladi.  Maqolada  sevgi  va  nafratning  umuminsoniy  va  milliy  xususiyatlari, shuningdek, ularning xalq ogʻzaki ijodidagi aks etishi koʻrib chiqiladi.