BOSHLANG‘ICH SINF O‘QUVCHILARINING MATEMATIK TAFAKKURINI RIVOJLANTIRISH YO‘LLARI - Sadriddinova Zulfiya Mirzaliyevna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya.  Ushbu  maqolada  boshlang‘ich  sinf  matematika  darslarida o‘quvchilarga  o‘rgatiladigan  matematik  tushunchalar  tizimining  mazmun-mohiyati hamda o‘quvchilarning matematik tushuncha va tafakkurini rivojlantirishda murakkab masalalarning  o‘rni  va  ahamiyati  xususida  so‘z  boradi.O‘quvchilarning  matematik tafakkurini  rivojlantirish  yo‘llari  va  uni  samarali  o‘qitish  yo‘llari  haqida  bayon qilingan.  Boshlang‘ich  ta’lim  matematika  darsliklaridagi  mantiqiy  misol,  masalalar o‘rganilgan  va  mantiqiy  boshqotirmalardan  namunalar  keltirilgan.  Matematika darslarida mantiqiy misol va masalalar vositasida boshlang‘ich sinf o‘quvchilarining mantiqiy fikrlash qobiliyatlarini shakllantirish usullari tahlil qilingan.