MULOQOTNING BOLA SHAXSI RIVOJLANISHDAGI AHAMIYATI - Sevara Maxmudova, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  ushbu  maqolada  maktabgacha  yoshdagi  bolalar  muloqot kompetensiyalari shakllanishiga ta’sir etuvchi omillar va psixologik ijobiy muhitning ahamiyati  eks etgan bo‘lib, bolalar muloqotini rivojlantirishning muhim yo‘nalishlari yoritilgan.  Ilk va maktabgacha yoshdagi bolalar muloqotining о‘zigа xоs xususiyаtlаri hamda  yetakchi faoliyat bosqichlarining ro‘li keltirgan.