BOLALARDA BADIIY TAFAKKURNI RIVOJLANTIRISHDA TRIZ (IMEN) USULLARI HAQIDA ILMIY QARASHLAR. - Eraliyeva Zamira Rasuljonovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya Maqola katta maktabgacha yoshdagi bolalarning badiiy tafakkurini rivojlantirish jarayonida  TRIZ  (Ixtirochilik  muammolarini  hal  qilish  nazariyasi)  usullarining qo‘llanilishiga  bag‘ishlangan.  Maqolada  TRIZ  metodologiyasining  maktabgacha ta'lim tizimidagi ahamiyati, uning pedagogik modellar asosida qo‘llanilishi va ijodiy tafakkurni  rivojlantirishga  qo‘shadigan  hissasi  yoritiladi.  TRIZ  (IMEN)  usullaridan foydalangan  holda  katta  maktabgacha  yoshdagi  bolalarda  badiiy  tafakkurni rivojlantirishning  pedagogik  metodologiyasi  ishlab  chiqilgan  va  turli  metodlardan foydalanilgan  holda  tadqiqot  olib  borilgan.  Shuningdek,  maqolada  TRIZ metodologiyasining asosiy tamoyillari, ularning maktabgacha yoshdagi bolalar uchun ahamiyati  va  amaliy  qo‘llash  usullari  keng  yoritilgan.  Maqolada  O‘zbekistonda maktabgacha ta’lim tizimidagi innovatsion yondashuvlar, xususan, O‘zbekiston ta’lim tizimida  TRIZ  texnologiyalarining  joriy  etilishi  bo‘yicha  olib  borilayotgan  ilmiy-tadqiqot  ishlari  va  tajribalar  haqida  ma’lumot  beriladi.  Maqola  pedagoglar, tadqiqotchilar va ta’lim sohasi mutaxassislari uchun mo‘ljallangan.