OʻZBEKISTON SSSR DA TA'LIM TIZIMI TARIXSHUNOSLIGI (1941-1945- YILLAR) - Ravshanova Marjona Bahrom qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotasiya. Ikkinchi jahon urushi davri (1941-1945) Oʻzbekiston taʼlim tizimi uchun murakkab va oʻziga xos davr boʻldi. Urush yillari taʼlim tizimi oldida yangi vazifalar qoʻydi, resurslar cheklandi, va taʼlim jarayoni qiyin sharoitlarda olib borildi. Ushbu  davr  taʼlim  tarixshunosligida  yetarlicha  oʻrganilmagan  boʻlib,  koʻplab savollarga  javob  talab  qiladi.  Ushbu  maqolada  1941-1945  yillardagi  Oʻzbekiston taʼlim tizimi tarixshunosligiga bagʻishlangan ilmiy adabiyotlar, arxiv materiallari va boshqa manbalar tahlil qilinib, oʻsha davr taʼlim tizimining xususiyatlari, muammolari va yutuqlari yoritib beriladi.