CHETKA HUDUDLARNI ICHIMLIK SUVI BILAN TA’MINLANISHI - Maxmanazarov G‘afur Axnazarovich; Ahmadjonova Nozima; Jumyazova Kamola (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Dunyo  boʻylab  qariyb  4,2 milliard  kishi  vodoprovod  suvidan foydalanish  imkoniga  ega  boʻlsa,  yana  2,4  milliard  kishi  quduqlar  yoki  umumiy kranlardan foydalanish imkoniyatiga ega edi. Jahon sog‘liqni saqlash tashkiloti  toza ichimlik suvidan foydalanishni insonning asosiy huquqi deb biladi.