AYOLLAR ORGANIZIMIDA YODNNING AHAMIYATI - To’xtasinov Ibrohim; Mxmanazarov G’ofur Axnazarovich (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
ANNOTATSIYA      Homiladorlik davridagi ahamiyati: Homiladorlik vaqtida yod ehtiyoji keskin ortadi. Bu davrda yod homilaning miya va asab tizimi shakllanishida hal qiluvchi rol o‘ynaydi. Yetishmovchilik natijasida aqliy rivojlanish sustlashuvi, tug‘ma nuqsonlar, hatto o‘lik tug‘ilish holatlari ham uchrashi mumkin.