TAʼLIM DASTURINING TARKIBI VA MAZMUNI - Abduvaxobov Shaxzod Xolmo’min o’g’li; Shamsiddinova Ozoda Sharofiddin qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya. Mazkur maqolada taʼlim dasturining tarkibi va mazmuni, uning zamonaviy  pedagogik  yondashuvlar  asosida  shakllanishi,  o‘quv  rejalari  va  fan dasturlari  bilan  uzviy  bogʻliqligi  tahlil  qilingan.  Shuningdek,  taʼlim  dasturining maqsadi,  tarkibiy  qismlari,  o‘quv  mazmunini  belgilashdagi  mezonlar  va  uni  ishlab chiqish  bosqichlari  ko‘rib  chiqilgan.  Maqolada  ta’lim  sifatini  oshirishda  o‘quv dasturlarining  roli,  ularning  yangilanib  borish  zarurati  va  amaliyot  bilan integratsiyalashuvining ahamiyati yoritilgan.