MATBUOTNING TURKISTONGA KIRIB KELISHI TARIXI - Qurbonova Ruxsatoy Rahmatullo qizi, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya: Turkiston tarixida matbuotning kirib kelishi, jamiyatda ilm-fan va ma’rifatni rivojlantirishda muhim rol o'ynagan. Bu maqolada matbuotning Turkistonga kirib  kelish  tarixi,  uning  jamoatchilikka  ta’siri  hamda  milliy  qadriyatlarni shakllantirishdagi  ahamiyati  tahlil  qilinadi.  Maqola  asosan  XX  asr  boshlaridagi voqealar, jadidchilar faoliyati va matbuot vositalarining tarqalishi haqida fikr yuritadi