SHAXSNING IRODAVIY SIFATLARINI SHAKLLANTIRISH - Abdimuxammadova Azizabegim Abdimuxammad qizi,; Qodirova Go`zal Jalilovna, (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Mazkur  maqolada  shaxsning  irodaviy  sifatlarini  shakllantirish jarayonlari  va  ularning  psixologik  asoslari  tahlil  qilinadi.  Iroda  va  uning  asosiy xususiyatlari,  ularni  rivojlantirishning  pedagogik  va  amaliy  usullari  haqida  fikr yuritiladi. Shuningdek, turli yoshdagi shaxslarning irodaviy sifatlarini shakllantirishda oilaning, ta’limning va jamiyatning roli ochib beriladi.