9-SINF O‘QUVCHILARINING O‘QIB TUSHUNISH KO‘NIKMASINI SHAKLLANTIRISH - Abdurahimova Shahnoza Ollonazar qizi (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Ushbu  maqolada  9-sinf  o‘quvchilari  uchun  o‘qib  tushunish ko‘nikmalarini  shakllantirishning  nazariy  va  amaliy  jihatlari  yoritilgan.  O‘qib tushunish – bu nafaqat matnni o‘qish, balki uni anglash, tahlil qilish va fikr bildirish jarayonidir.  Maqolada  o‘quvchilarning  o‘qib  tushunish  darajasini  oshirish  uchun samarali metodlar va o‘yinlar tavsiya etilgan.