LINGUISTIC AND CULTURAL STUDY OF THE EXPRESSIO OF IDEAS ABOUT GOVERNANCE IN THE ODES AND LAMENTS OF THE POET - Rakhmatova Nilufar Mukhammatyunusovna (Ta'lim innovatsiyasi va integratsiyasi, 2025)
Annotatsiya:  Me'muar,  qasida  va  marsiyalardagi  boshqaruvga  oid  fikrlarning lingvomadaniy  tadqiqi  adabiyotshunoslik  va  tilshunoslik  sohalarining  qiziqarli  va murakkab  yo’nalishlaridan  biridir.  Ushbu  janrlar  o’ziga  xos  badiiy  va  madaniy xususiyatlarga ega bo’lib, ularning til va madaniyat kontekstida o’rganilishi boshqaruv tushunchasini chuqurroq anglashga yordam beradi. Ushbu maqolada me'muar, qasida va marsiyalardagi boshqaruvga oid fikrlarning lingvomadaniy jihatlari, ularning badiiy ifodalanishi va madaniy kontekstda qanday shakllanishi tahlil qilinadi.